Skip to content
Menu

Mille Miglia

[one_third last=”no”]

Mille Miglia
De Mille Miglia vormt vaak de rode draad van het programma van Italyherewe.com.
We zijn er bijna ieder jaar bij en hebben er ontelbare foto’s van.

De Mille Miglia is een absolute must om gezien, nee beleefd, te hebben.
Een rijdend automuseum dat zijn weerga niet kent.
Dat gecombineerd met de emoties en machogedrag van de Italianen maakt dit een uniek evenement.

Onderga de start in Brescia waarbij heel het centrum door de Mille Miglia is ingenomen, de race en alle “leuke” auto’s die voor dit evenement uit de stal gehaald worden.
[/one_third]
[one_third last=”no”]

De Mille Miglia, duizend mijl, was een race in Italië die 24 keer georganiseerd werd tussen 1927 en 1957. De Mille Miglia werd één van de bekendste en belangrijkste enduranceraces.
De Mille Miglia werd niet volgens een vaste route verreden, maar wel in hetzelfde deel van Italië. Start- en finishplaats Brescia en Rome zijn vaste plaatsen in de rally.

Tegenwoordig wordt de Mille Miglia nog gereden als een regelmatigheidsrally voor oldtimers die uit de tijdsperiode van 1927 t/m 1957 komen.
[/one_third]
[one_third last=”yes”]

De vele, zeer verschillende aspecten van deze unieke rally maken een meerdaags bezoek meer dan waard. De Mille Miglia is een verslavend adrenaline verhogend evenement waar we ons graag in onderdompelen.

Om de echte Mille Miglia nog beter te begrijpen denk dan aan de legendarische overwinning die (Sir) Stirling Moss behaalde in 1955. In dat jaar was het nog een race van 1 dag, mille miglia (1000 mijl), afleggen in de snelste tijd. Stirling Moss en zijn bijrijder Denis Jenkinson wonnen deze race met een gemiddelde snelheid van bijna 160 km/uur.
[/one_third]

Translate »